• A Holnemvolt Park megnyitója 2014. április 29-én
 • Tarlós István főpolgármester és Prof. dr Persányi Miklós a Holnemvolt Park megnyitóján
 
A Holnemvolt Park 2015 novemberében bezárt. A területen az Állatkert nagyszabású fejlesztésekbe kezdett. Itt épül fel a Liget projekt keretében Európa legnagyobb fedett biodómja 2019-re.
 
A Holnemvolt Park rövid története
 
2014. április 29-én megnyitotta kapuit Budapest új családi szórakoztató központja a volt Vidámpark területén.
Mivel a terület a Fővárosi Állat- és Növénykert tulajdona, a meglévő, nagy múltú játékok közé több féle állatot telepítettek. Így együtt évezhette a közönség a körhinták forgását, a Hullámvasút "szédítő" kanyargását egy barlangvasút élményét, a flamingók, vadmalacok, tevék, struccok és a több mint 30 féle állat között.
 

 • Vadmalacok a Holnemvolt Parkban
 • Margit a szelíd, mentett gólya a Holnemvolt Parkban

 

Abban a megtiszteltetésben részesültünk, hogy a családunk által évtizedek óta őrzött hagyományos körhintáinkkal részt vehettünk ebben az izgalmas forgatagban.
Muzeális értékű festményekkel díszített, bársonyra varrt csodálatos üveggyöngyökkel ékesített körhintáink hosszú évek óta szórakoztatták Budapesten és az ország számtalan pontján a kicsiket és a nagyobbakat Ez a hinta a Holnemvolt park látogatóinak is kedvence volt.
 
 • Műemlék hintánk a Holnemvolt Parkban
 • Mesevasút a Holnemvolt Parkban
 
A Holnemvolt parkban a 2014-2015-ös évadban a következő játékokkal voltunk jelen
 
Műemléki lovacskás körhinta
A hinta lovacskái kézi faragásúak, festésük, aprólékosan kimunkált, díszítésük a századforduló hangulatát idézi. Alsó festményein Grimm mesejelenetek, felső frízsorán naiv tájképi ábrázolások láthatók. A felső frízsor Holzwarth János Baja környéki templomfestő munkája, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal 2007-ben védetté nyilvánította.
 
 • Lófigura a hintáról édesapánk monogramjával
 • Műemlék hintánk a Holnemvolt Parkban
 
Nosztalgia vasút
 
Robog a gőzmozdony, szülők és gyerekek együtt nézhetik az elsuhanó vidéki tájat, kis házikókat és a közelben tanyázó struccokat és vadmalacokat.
 
Mesevasút
 
Hamupipőke tökhintója két szép paripával, egy tűzoltó autó és egy csodamozdony várja a kicsiket egy meseutazásra.
 
Hattyús -sárkányos körhinta
 
Egy igazi mesebeli körhinta, szelíd hattyúkkal és a királylányt fogva tartó sárkánnyal. Kicsik és nagyok egyaránt használhatják.
 
 • Hattyús-sárkányos hintánk a Holnemvolt Parkban
 • A felújított céllövölde egyik figurája
 
Nagy lánchinta
 
Klasszikus vásári hinta, hosszú láncokon lógó kosaraiba beülve visszarepülhetünk gyermekkorunkba.
 
Kerti vasút
 
Egy gőzmozdony három kis vagonnal rója a köröket egy ovális pályán. Megjelenése visszaidézi a vonatozás hőskorát. Kicsik és nagyok egyaránt használhatják.
 
Szájbadobáló
 
Hagyományos Vurstli játék. Két vicces figura tátott szájjal várja, hogy az ügyes játékosok találatot érjenek el! Minden találatkor értékes nyeremények közül lehet választani!
 
 
Általunk üzemeltett Játékok a Holnemvolt parkban
 
A Vidámparkban Hires Scheffner-féle műemlék lovas körhintája
 
Az 1909-ben épült, szecessziós épületben található műemléki lovas körhinta építtetője és első tulajdonosa a Scheffner család volt a múlt században. Az Europa Nostra-díjas, pódiumos körhinta előre-hátra mozgó lófigurákkal, hintókkal, forgókkal a mai napig a legkedveltebb játék. Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy a Holnemvolt Park vezetése családunkat kérte fel a körhinta üzemeltetésére. Talan nem árulunk el titkot, ha elmondjuk, hogy ezzel teljesült gyermekkorunk egyik nagy álma.
 
 • A szecessziós körhinta a Holnemvolt parkban
 • A szecessziós körhinta a Holnemvolt parkban
 
Műemlék céllövölde
Mivel mindig arra törekedtünk hogy a lehető legtöbb régi vidámparki eszközt megőrizzük az utókornak, a Fővárosi Állat- és Növénykert vezetősége ugy döntött, hogy velünk állíttatja helyre a rég elfeledett, raktárban porosodó céllövölde hátfal megmaradt elemeit, rozsdásodó figuráit. 2014 nyarán kért fel minket Persányi főigazgató úr, hogy emlékeink, korabeli képek, leírások alapján rekonstruáljuk a XIX. század végéről származó ún. Pöltl-féle mechanikus céllövölde hátfalát. A műemléki védettséget élvező hátfal figuráinak újrafestése és a mozgató mechanika cseréje nagy körültekintést igényelt, augusztusra készültünk el a munkálatokkal. Holnemvolt parkban üzemeltettük ezt a játékot is.
 
 
 
Modern és műemlékjellegű játékainkkal Szivesen vállalunk fesztiválokon, családi és egyéb rendezvényeken való részvételt! Keressen minket Vagy találkozzunk személyesen !

Mesevurstli

Ebben a szezonban a Mesevurstliban várunk. Gyere nézd meg a törpéket, a vasorrú bábát, és körhintázz egyet! Kattints a képre!

Találkozz velünk!

Sokféle járunk az országban. Ha találkozni szeretnél velünk, kattints a képre!

Műemlék körhinta

 

Büszkeségünk a század elején készült műemlék körhinta. Leírás a képre kattintva.